Θεραπεία PRP


Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP): Αντιγηρανση και τριχόπτωση
Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP- Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια), είναι μία συγχρονη, επαναστατική θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί αυτοι παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατασταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη, ενεργοποιώντας τα άωρα κυτταρα του δερματος, τα βλαστοκύτταρα. Κατά τη θεραπεία, οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Για τη διεξαγωγή της PRP μεσοθεραπείας προσώπου, χρειάζεται να πάρουμε περι τα 20 ml αίματος από τον ασθενή. Στη συνέχεια, το αίμα αυτό φυγοκεντρείται έτσι ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του – πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια. Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία του προσώπου όπου χρειάζεται ανάπλαση. Η όλη διαδικασία κρατάει 15-30 λεπτά χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιμοποιείται η βοήθεια της κρυοαναλγησίας στην περιοχή που πρόκειται να θεραπεύσουμε.
Αρχικα τα αποτελεσματα ειναι ηπια, ενω βαθμιαια, απο την 3η-4η εβδομαδα,  γινονται ολο και πιο εμφανη, με κορυφωση γυρω στις 6-7 εβδ., ενω τα αποτελεσματα διατηρουνται εωσ και 1 χρόνο μετά. Ωστόσο, πολυ πιο εντυπωσιακα αποτελεσματα θα παρατηρηθουν εαν γινουν 2-3 συνεδριες μεσα σε διαστημα 3-4 μηνων, καθοτι η δραση τους ειναι αθροιστικη.

Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι αποτελεσματική:
•    στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού
•    στην επούλωση τραυμάτων-ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες.
•    Στην τριχοπτωση, χαριζοντας ορατα αποτελεσματα, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.
•    Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος
•    Στις ραβδώσεις (ραγάδες) του δέρματος, ενώ μπορεί να τις εξαλείψει σε συνδυασμό και με θεραπείες laser

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας:
•    Αναδομηση της επιδερμίδας με τον πιο φυσιολογικο τροπο
•    Η εφαρμογή της είναι εύκολη, ασφαλής και ανώδυνη
•    Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος
•    Η σχετικα μεγάλη διάρκεια σε σχεση με αλλες μεσοθεραπειες
•    Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναζωογονώντας τις.
Η αυτόλογη φύση της θεραπείας – λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς – την καθιστά απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες, Δεν υπαρχει κανεναθεμα απορριψης, λοιμωξης ή αλλεργικης αντιδρασης


Συνδυαζεται με ολες τις ελαχιστα επεμβατικες μεθοδους αναζωογόνηση του δέρματος, ιδιαιτερα συγχορηγειται με το υαλουρονικό οξυ. Και ενω ολες οι αλλες μεθοδοι σταδιακα φθηνουν, η δραση της μέθοδου PRP αυξανεται ολοενα και περισσοτερο.

Εκτός από το πρόσωπο, η PRP μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί
στο λαιμό, στο ντεκολτε και στα χέρια, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Με τη μεθοδο αυτη ενισχύεται η ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, προκαλώντας τη διεγερση τριχοθυλακίων, που βρισκονται σε κατασταση υπνωσης. Παράλληλα, λειτουργεί προληπτικά εναντίον της περαιτέρω τριχόπτωσης, ενδυναμώνοντας τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά. Η έγχυση του πλάσματος γινεται στις περιοχές του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών οπως ακριβως με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Εκεί, διεγείρει τη λειτουργία και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τριχοθυλακικών μονάδων, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες και σε γενικές γραμμές αρκούν 6 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, αν και ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο για συντήρηση. Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία η θεραπεία τριχόπτωσης με PRP μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην γυροειδή αλωπεκία, σε κάθε είδους διάχυτη αλωπεκία, ενώ είναι ιδανική και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν αρχίζει να εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά.
Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών τόσο στην περιοχή της εμφύτευσης, όσο και στην δότρια χώρα, ενισχύοντας την επούλωση και μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα.