Αποτρίχωση με Laser

Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με  Laser  δίνει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τρόπο γρήγορο και ασφαλή. Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Επιφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 80% και μακροπρόθεσμα την εξάλειψή της, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Αντίθετα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, η  αποτρίχωση με Laser προσφέρει γρήγορα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η δέσμη φωτός του laser  απορροφάται επιλεκτικά μόνο από την μελανίνη της τρίχας  επιτυγχάνοντας τη σταδιακή θερμική καταστροφή στο στέλεχος και στο θύλακο της τρίχας χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί. Ετσι ο θύλακος καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;
Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το  laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες, έτσι ώστε να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο. Συνήθως απαιτούνται 6-10 συνεδρίες για την εξέλειψη του 80% των τριχών.Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει για τον απαραίτητο αριθμό θεραπειών ανάλογα με την περίπτωσή σας.


Για ποιον ενδείκνυται η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική τόσο για το γυναικείο όσο και τον ανδρικό πληθυσμό. Οι παράμετροι των μηχανημάτων του laser προσαρμόζονται από τον γιατρό ξεχωριστά για κάθε δέρμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (χρώμα δέρματος,ποιότητα και χρώμα τριχών, περιοχή του σώματος).Η αποτρίχωση με Laser εκτός από αισθητικούς λόγους πραγματοποιείται και ως θεραπεία σε περιπτώσεις θυλακίτιδας που απασχολεί πολλές φορές τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Τέλος η αποτρίχωση με laser αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης για τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης κόκκυγος.


Είναι ανώδυνη;

Εξαιτίας του ότι το συγκεκριμένο μοντέλο Laser είναι εμπλουτισμένο με διπλό κρυογόνο, το αίσθημα του πόνου είναι αισθητά μειωμένο. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο, αλλά περιγράφουν μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, παρά μόνο όταν το απαιτούν οι ασθενείς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές.


Είναι ασφαλής;

Όταν εφαρμόζεται από γιατρούς και εξειδικευμένους χειριστές, ναι είναι ασφαλής.


Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Ναι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μόνιμο. Λίγες τρίχες εμφανίζονται  σε μορφή χνουδιού σε πολύ αραιά διαστήματα (άνω του 8μήνου) όπου και εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, μετά απο κάποιες ετήσιες συνεδρίες συντήρησης.